Οι καλοί έφυγαν φαίνεται για έξω...


http://www.ishow.gr/Thumbnail.ashx?url=files/archive/2012/1/15/DA64AA8A-B1E7-44DD-8BF3-8B809B6BB3FA.jpg&width=950&height=750&x1=0&y1=0&x2=150&y2=297του Δ. Κοτταρίδη

Δεν θυμάμαι καν πόσους ανασχηματισμούς έχω καλύψει καθώς πλέον το σπορ αυτό το θεωρώ τελείως αδιάφορο, αφού έτσι και αλλιώς ποτέ δεν αλλάζει τίποτα ούτε επί της ουσίας αλλά ούτε και ανατρέπεται η εικόνα που σχηματίζεται για μια κυβέρνηση.

Θα μπορούσα να καταλάβω μερικές στοχευμένες αλλαγές στην πορεία μιας κυβέρνησης, αφού προφανώς όλοι οι παίκτες δεν θα μπορούν να αποδώσουν τα αναμενόμενα, αλλά ένας σαρωτικός ανασχηματισμός σαφώς και δημιουργεί την εικόνα πως… παιδιά χάσαμε τη μπάλα. Κάτι σαν τη Ριζούπολη και τον αποδεκατισμό του Παναθηναϊκού από τον τότε Πρόεδρο του.
Τα πράγματα, όμως, όταν έχεις να κάνεις με τις τύχες μιας ολόκληρης χώρας είναι διαφορετικά. Ιδού μερικές απορίες λοιπόν που μου δημιουργήθηκαν και θα τις συζητήσω με τη «γάτα» που πρώτη με είχε ενημερώσει για τον φίλο του κ. Λουκά στο Υπουργείο Οικονομικών.
Το πείραμα του τεχνοκράτη Υπουργού στο πιο κρίσιμο Υπουργείο με την τοποθέτηση του Στουρνάρα, προφανώς και για τα δεδομένα του Σαμαρά πέτυχε. Για αυτό και προχώρησε στην τοποθέτηση του Χαρδούβελη, που πάνω κάτω στην ίδια λογική με τον Στουρνάρα είναι.
Παίρνεις λοιπόν έναν παίκτη που δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος για να σου κάνει τη δουλειά. Και το πλαισιώνεις… με άλλους παίκτες...Ποιά είναι λοιπόν τα κριτήριά σου για την υπόλοιπη ομάδα; Άνοιγμα στη λαϊκή δεξιά. Δηλαδή τη δεξιά με προφίλ… όχι τόσο «θα σας πνίξουμε στον καπιταλισμό».
Ντινόπουλος, Γιακουμάτος, Βούλτεψη. Η χαρά του Παπαδάκη το πρωί. Στην ίδια ομάδα με τον Γκίκα. Σαν να παίζει ο ένας γκολφ και οι άλλοι τσάμικο. Βάζεις τον Κικίλια στο Δημόσιας Τάξης για να σουτάρουν τα ΜΑΤ τρίποντα και προχωράς στον αφανισμό βασικών υπουργών σου.
Άδωνις, Χατζηδάκης, Τσαυτάρης. Και οι τρεις «έτρεξαν» σημαντικές μεταρρυθμίσεις που βρήκαν αντιστάσεις: γάλα, ψωμί, φάρμακα, γιατροί, αγρότες. Η καρατόμησή τους ουσιαστικά τί σημαίνει; Ότι παιδιά χάσαμε ένα τρίποντο στις εκλογές, γιατί οι συγκεκριμένοι εφάρμοσαν την κυβερνητική πολιτική. Άρα υποθέτω οι καινούργιοι πήραν το μήνυμα. Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, ναι… αλλά μέχρι εκεί που μας παίρνει. Η χαρά του πολιτικού κόστους δηλαδή.
Η τοποθέτηση του Βορίδη μάλλον κινείται στη λογική της ποσόστωσης των πρώην Καρατζαφερικών, αν και όπως φαίνεται και ο Άδωνις και ο Μάκης τιμωρήθηκαν από τον Πρωθυπουργό.
Ο μοναδικός πλέον υπουργός που θα παραμείνει για πάντα στο Εργασίας, ακόμα και αν έρθει ο Τσίπρας ή ο Κουτσούμπας, είναι ο Βρούτσης με την Εργάνη του. Ο μόνος που δεν τον έπαιζε ούτε στοιχηματζίδικο στην Ινδονησία για παραμονή, απέδειξε πως στην πολιτική ποτέ μην λες ποτέ.

πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια on " Οι καλοί έφυγαν φαίνεται για έξω... "

Leave a Reply