Τις εξελίξεις πλέον τις καθορίζει ο Κυριάκος!



Είναι προνόμιο για έναν πρόεδρο κόμματος που βρίσκεται στην Αντιπολίτευση να καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις. Το κατάφερνε με επιτυχία στο παρελθόν ο Τσίπρας, οδηγώντας την χώρα σε περιπέτειες καθώς "εκβίασε" τις εκλογές μέσω της διαδικασίας ανάδειξης του ΠτΔ και του σκληρού pressing που άσκησε στους βουλευτές, ειδικά της ΔΗΜ.ΑΡ.


Στη σημερινή συγκυρία, ο πρόεδρος της ΝΔ, έχει την ευκαιρία να συσπειρώσει γύρω του όλες εκείνες τις δυνάμεις που θα αναγκάσουν τον Αλέξη Τσίπρα και τους μέχρι πρότινος προθύμους σε συγκυβέρνηση να ξανασκεφτούν τις κινήσεις τους.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος όχι μόνο διεύρυνε το κόμμα του εσωτερικά αλλά δημιουργεί τις συνθήκες για να καταστεί πόλος έλξης της εναλλακτικής του αύριο. Μέχρι τώρα ο Τσίπρας έπαιζε ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο. Μετά την ήττα, η ΝΔ έμοιαζε περίπου ζαλισμένη με τον Αντώνη Σαμαρά να μετρά μήνες μέχρι να αποφασίσει να αποχωρήσει.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συσπείρωσε γύρω του ελάχιστες δυνάμεις σε σχέση με αυτές που θα έπρεπε να συσπειρώσει μετά από μια καταστροφική διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η διαφορά του σε νοοτροπία και πολιτική αυξάνει τις πιθανότητες στον Κυριάκο Μητσοτάκη να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός!

1 σχόλιο on " Τις εξελίξεις πλέον τις καθορίζει ο Κυριάκος! "

  1. Τις εξελίξεις πλέον τις καθορίζει ο Κυριάκος! - http://exastal.blogspot.gr/2016/01/ktriakos-mitsotakis.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή