Κυρίαρχος στο πολιτικό momentum ο Σαμαράς



Κυριαρχία στο επικοινωνιακό παιχνίδι που εξυφαίνεται στην αρχή του χρόνου, από τον Πρωθυπουργό. Είναι γνωστό και στον τελευταίο Νεοδημοκράτη, ότι το μεγαλύτερο κεφάλαιο του κόμματος χωρίς αμφιβολία είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Οι κινήσεις του, μετά τη χρονοβόρα διαδικασία διάσωσης της χώρας και διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, που σε μεγάλο βαθμό έχει τελειώσει (για την ώρα), του δίνει τώρα την ευκαιρία να μαζέψει τη διαφορά και το έδαφος που έχασε η παράταξή του από τα σκληρά και επώδυνα μέτρα που έλαβε.

Το περιβόητο "πλεόνασμα", μια διπλωματική επιτυχία περισσότερο παρά οικονομική που πιστώνεται εξ ολοκλήρου ο Πρωθυπουργός, καθώς και η επιστροφή του στις δοκιμαζόμενες οικογένειες είναι ένα πρώτο βήμα ολοκλήρωσης του σχεδιασμού και των υποσχέσεων που είχαν δοθεί απ' τον ίδιο το προηγούμενο διάστημα.

Το άνοιγμα του στην κοινωνία και η επι τόπου επαφή του με τα προβλήματα, όπως αυτό συνέβη στην περίπτωση της Κεφαλλονιάς, όπως γράψαμε κι εμείς, ήταν μια κίνηση ματ με συμβολισμό. Ιδιαίτερα ικανοποίησε τόσο τους κατοίκους όσο και όλους τους Έλληνες που είδαν τον Πρωθυπουργό να συνομιλεί χωρίς φόβο με τους χειμαζόμενους από τη θεομηνία, Κεφαλλονίτες.

Ίδιου τύπου κίνηση ήταν και η ιδιαίτερη αναφορά και τιμή στους πεσόντες των Ιμίων, το 1996, αφού η Κυβέρνηση τίμησε με ενός λεπτού σιγή στο Κοινοβούλιο ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους συγγενείς των ηρώων. Έτσι, για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός έδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο το σεβασμό του στους σύγχρονους ήρωες, που αποτελούν σημείο αναφοράς για τον πατριωτικό χώρο, που καπηλεύεται άστοχα η Χρυσή Αυγή.

Αυτές οι κινήσεις του Πρωθυπουργού θα συνεχιστούν μέχρι τέλους, δηλώνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, θυμίζοντας τη φράση του Αντώνη Σαμαρά "από τον Τσίπρα, δεν χάνω".

Δεν υπάρχουν σχόλια on " Κυρίαρχος στο πολιτικό momentum ο Σαμαράς "

Leave a Reply