Ανησυχούν στη Νέα Δημοκρατία για τις διπλές υποψηφιότητες στη Ρόδο



Nα κλείσει τις πληγές με τις διπλές υποψηφιότητες σε περιφέρεια και δήμο Ρόδου, επιχειρεί η τοπική Νέα Δημοκρατία, τα στελέχη της οποίας είναι προβληματισμένα με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Οι προσπάθειες πάντως βρίσκονται σε εξέλιξη χωρίς μέχρι τώρα να έχουν αποδώσει, γεγονός που εντείνει τους προβληματισμούς.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ συγκεκριμένα διαφαίνοναι κάποιες πιθανότητες, για να βρεθεί λύση. Ηδη από χθες κυκλοφορούσε η φήμη, ότι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο περιφερειακό συμβούλιο κ. Χαρ. Κόκκινος, πρόκειται να συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Εάν όντως προχωρήσει, αυτό το σενάριο, τότε θεωρείται πιο εύκολο να υπάρξει συνεργασία της παράταξης του κ. Κόκκινου με την παράταξη του κ. Χατζημάρκου.
Επισήμως πάντως, το σενάριο αυτό μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε επιβεβαιωθεί.
Γενικώς όμως στις τάξεις των στελεχών της τοπικής Νέας Δημοκρατίας υπάρχει η εντύπωση ότι τελικά ο κ. Κόκκινος θα κάνει πίσω, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η δυναμική της υποψηφιότητας του κ. Χατζημάρκου.
Χθες το βράδυ πάντως ο κ. Κόκκινος με δηλώσεις του στο verena.gr, τόνισε ότι “ούτε ενδιαφέρεται, ούτε του έχει γίνει πρόταση για συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο”.
Επεσήμανε μάλιστα ότι παραμένει σταθερά στην άποψη του, να είναι ξανά υποψήφιος περιφερειάρχης.

ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Σε ότι αφορά τις υποψηφιότητες στο δήμο Ρόδου, φαίνεται να υπάρχει πλέον έντονο πρόβλημα, αφού ούτε ο κ. Στρ. Καρίκης ούτε ο κ. Χ. Χατζηευθυμίου σκοπεύουν να κάνουν πίσω.
Και οι δύο έχουν δεχθεί έντονες πιέσεις για να τα βρουν μεταξύ τους, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Και οι δύο κινούνται ιδιαίτερα δραστήρια για τον προσεταιρισμό στελεχών, τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά του νησιού.
• Το γεγονός αυτό προκαλεί μάλλον προβληματισμούς αφού η διάσπαση δυνάμεων, αποδυναμώνει και τους δύο υποψηφίους, προς όφελος τόσο του κ. Φ. Χατζηδιάκου όσο και του κ. Γ. Υψηλάντη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΑΡΑΣΛΙΑ
Ο Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος με την παράταξη του Χατζή Χατζηευθυμίου, Κώστας Ταρασλιάς, ήταν προσκεκλημένος προχθές στο στούντιο της ΕΡΑ Ρόδου και στην Ρένα Βενιανάκη.

Ο κ. Ταρασλιάς, μεταξύ άλλων σχολιάζοντας τις πληροφορίες για το τελικό σπάσιμο των δήμων στη Ρόδο είπε πως “είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Θα χάσουμε πολύτιμο χρόνο. Επρεπε και πρέπει ο Δήμος να είναι ενιαίος” υποστήριξε ο κ. Ταρασλιάς. Με τον ενιαίο Δήμο μπορείς να χωροθετήσεις κοινές δράσεις. Αυτό θα μπορούσε να κάνει ο δήμαρχος, να καλεί τα τοπικά συμβούλια και να τους ενημερώνει, κάτι που ως τώρα δεν έχει γίνει. «Τους άφησαν στο έλεος του Θεού», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η παράταξη του κ Χατζηευθυμίου και του κ. Καρίκη, θα αντλήσουν ψήφους από τον ίδιο πολιτικό χώρο, είπε πως «εκτιμώ ότι όποιος επικεφαλής κατορθώσει και κάνει ψηφοδέλτιο αυτός θα παραμείνει στο παιχνίδι. Ο δικός μας πάει πολύ καλά και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Θέλουμε νέα παιδιά να συμμετέχουν και θα συμμετάσχουν. Ούτε εμένα θα με ήξεραν, αν ο κ. Χατζηευθυμίου δεν μου ανέθετε συγκεκριμένο έργο, είπε ο κ. Ταρασλιάς. «Ρόδος μαζί» είπε ο κ. Ταραλιάς μπορεί να είναι ο τίτλος της παράταξης.

«Θα ήθελα οι πολίτες να συμμετέχουν σ’ αυτή τη διαδικασία και να επιλέξουν με κριτήρια πολύ συγκεκριμένα. Η ιστορία του καθενός καλό θα είναι να γίνει αντιληπτή», κατέληξε.

Πηγη: ΡΟΔΙΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια on " Ανησυχούν στη Νέα Δημοκρατία για τις διπλές υποψηφιότητες στη Ρόδο "

Leave a Reply