Το εσωκομματικό σταυρόλεξο λύνει ο Μητσοτάκης!




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι μόνο καλός στο να απαντά στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και να δημιουργεί κλίμα ενότητας μέσα στο κόμμα του όταν αυτό χρειάζεται.

Δεν είναι κρυφό ότι η αναμονή για την πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει κουράσει κάποιους στη ΝΔ αφού η συνεχιζόμενη ρητορική του κόμματος προμήνυε εξελίξεις ήδη από το 2016. Ο Μητσοτάκης τόσο από το βήμα της Βουλής όσο και από τις δημόσιες εμφανίσεις του εμφανιζόταν τους τελευταίους μήνες με "προεκλογικό κοστούμι" όσο οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές όδευαν σε ναυάγιο.



Μεϊμαράκης στη γωνία, Άδωνις καβάλα στο άλογο


Τα "φάλτσα" Μεϊμαράκη, που κάποιοι μετέφραζαν ως ευθείες βολές εναντίον της ηγεσίας της ΝΔ, σίγασαν περίπου αυτόματα με προσωπική παρέμβαση του προέδρου της ΝΔ που επισκέφθηκε λίγες εβδομάδες αργότερα, αφού είχαν κατασιγάσει τα πάθη, τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ και παλιό γαλονά της γαλάζιας παράταξης.

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ φαίνεται πως καθημερινά ανεβάζει τις μετοχές του στο γαλάζιο χρηματιστήριο, δημιουργώντας ενίοτε και πικρόχολα σχόλια στην Πειραιώς και στα κοινοβουλευτικά πηγαδάκια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς δεν τους βρίσκει σύμφωνους η υπερδραστηριότητα και ο αυθορμητισμός του αντιπροέδρου. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που του έχουν τραβήξει τα γκέμια σε δηλώσεις και παρεμβάσεις του που θεωρήθηκαν υπερβολικές.



Καραμανλικές ισορροπίες


Στο μέτωπο Καραμανλή, ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται να τα έχει βρει με τον πρώην πρωθυπουργό, διατηρώντας όμως απόσταση από την περίοδο διακυβέρνησής του. Παρά τις παραφιλολογίες, και οι δυο άντρες γνωρίζουν ότι προέχει η σωτηρία της χώρας, μια σωτηρία που περνά από την ενότητα της ΝΔ.

Έτσι τυχόν άστοχες δηλώσεις στελεχών κοντά στο περιβάλλον του Κυριάκου για την περίοδο 2004-2009 αποφεύγονται διακριτικά, τουλάχιστον για την ώρα!




Δεν υπάρχουν σχόλια on " Το εσωκομματικό σταυρόλεξο λύνει ο Μητσοτάκης! "

Leave a Reply