Μανώλης Κοττάκης: Μεγάλο λάθος ενδεχόμενη παρουσία Καρατζαφέρη στη ΝΔ



ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΤΤΑΚΗ

Ακούω ότι κάποιοι συνεργάτες του πρωθυπουργού με την συνεργασία μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προωθούν την ιδέα να μετατρέψουν τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα σαράντα χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ σε σόου επιστροφής του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη . Μεγαλύτερο λάθος από αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει . Οι εκδηλώσεις με τον γενικό τίτλο '' 40 χρόνια : Από κρίση σε κρίση '' τις οποίες προετοιμάζει ο κομματικός μηχανισμός άλλο σκοπό έχουν. Σίγουρα να υπενθυμίσουν ότι από το 1974 μέχρι σήμερα οι Έλληνες στην συντηρητική παράταξη και στις ηγεσίες της εμπιστεύονται το τιμόνι της χώρας κάθε φορά που ο τόπος περνάει κρίση . Ασφαλώς να θυμίσουν ότι η κεντροδεξιά πιστώνεται όλες τις μεγάλες εθνικές επιλογές και δεν βαρύνεται με παράδοση εθνικής κυριαρχίας (ΔΝΤ, Ίμια ) . Πάντως όχι για να επαναληφθεί το σόου του Εκτάκτου Συνεδρίου του 2000 όταν η παράταξη σε άλλες εποχές υποδέχθηκε τον Γιώργο Σουφλιά με την φράση '' Καλώς όρισες Γιώργο ...''. Άλλο Σουφλιάς, άλλο Καρατζαφέρης. Αν η εισήγηση γίνει τελικώς δεκτή από τον πρωθυπουργό ο οποίος δεν έχει δώσει ακόμη έγκριση , η εντύπωση που έχω είναι ότι θα έχει διαπράξει ολέθριο λάθος. Όχι μόνο γιατί θα έχει δρομολογήσει την επιστροφή ενός στελέχους που πολέμησε προσωπικά τον ίδιο και άλλους δύο ηγέτες της παράταξης χωρίς από την πλευρά του να έχει διατυπωθεί μισή συγνώμη. Ούτε γιατί θα του ανοίξει διάπλατες τις θύρες χωρίς προηγουμένως να έχει βάλει λουκέτο στο κόμμα του. Προσωπική μου εκτίμηση (διευκρινίζω : εκτίμηση, όχι πληροφορία ) είναι ότι ένα τέτοιο σόου θα έχει πολλαπλές συνέπειες .

Πρώτον εκτιμώ ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα χάσει την ευκαιρία να ανασύρει όλα τα βίντεο με τις κατά καιρούς δηλώσεις του κυρίου Καρατζαφέρη εναντίον των κυρίων Σαμαρά, Καραμανλή, Έβερτ. Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατέβηκε στις ευρωεκλογές με σύνθημα την ανατροπή του πρωθυπουργού .

Δεύτερον εκτιμώ ότι η εμμονή στην πρόσκληση και η απόδοση πανηγυρικού χρώματος στην επιστροφή του άσωτου υιού στο μαντρί θα αποτελέσει την αφορμή για αποχή κορυφαίων ιστορικών στελεχών από την εκδήλωση. Κομπάρσος στην μετά βαίων και κλάδων επιστροφή ενός ανθρώπου που πολέμησε ανηλεώς τη ΝΔ δύσκολα θα γίνει κανείς τους.

Τρίτον φοβάμαι ότι μια τέτοια μεθόδευση θα έχει επίπτωση στην σύνθεση των ψηφοδελτίων του κόμματος. Αποχές.

Όποιος επιμείνει σε αυτήν , αλλού έχει το νου του και όχι στην επέτειο της ΝΔ. Σκέφτεται με όρους ήττας και το μυαλό του είναι στον μετεκλογικό συσχετισμό δυνάμεων εντός της ΝΔ. Επειδή η ήττα δεν περνά από το μυαλό του πρωθυπουργού είμαι βέβαιος ότι θα αποτρέψει το λάθος .

Δεν υπάρχουν σχόλια on " Μανώλης Κοττάκης: Μεγάλο λάθος ενδεχόμενη παρουσία Καρατζαφέρη στη ΝΔ "

Leave a Reply