Ο Μηταράκης νίκησε την εφημερίδα "Δημοκρατία" στα δικαστήρια

Ένα από τα επίμαχα πρωτοσέλιδα


Με αφορμή την σημερινή απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκαν οι υπεύθυνοι - κατά το Νόμο - της Εφημερίδας «Δημοκρατία» για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, ο  Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας – Βουλευτής Α’ Αθηνών κ. Νότης Μηταράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με την σημερινή πρωτόδικη απόφαση του Δικαστηρίου έγινε το πρώτο ουσιαστικό βήμα για να αποκαλυφθεί ο πόλεμος λάσπης που δέχθηκα από την εφημερίδα «Δημοκρατία» αναφορικά με την δήλωση πόθεν έσχες μου του 2012. Δήλωση η οποία, όπως κρίθηκε, ήταν απολύτως σύννομη, ειλικρινής και πλήρης.
Η κριτική του τύπου, ακόμα και η πιο σκληρή όχι μόνο είναι αποδεκτή αλλά και επιβάλλεται. Αυτό όμως που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό σε μια ευνομούμενη πολιτεία είναι η συκοφαντία, η σκόπιμη διαστρέβλωση των γεγονότων και η συστηματική παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης.
Σε ότι με αφορά δεν διατίθεμαι να κάνω «εκπτώσεις» σε ζητήματα ηθικής τάξης και θα υπερασπίζομαι με κάθε νόμιμο μέσο την τιμή και την υπόληψη μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια on " Ο Μηταράκης νίκησε την εφημερίδα "Δημοκρατία" στα δικαστήρια "

Leave a Reply