Βαρτζόπουλος: Τα δύο κρίσιμα σημεία…

vartzopoulos


Του Δ. Βαρτζόπουλου


Είναι απόλυτα σαφές και αυτό θα πρέπει να το αντιληφθεί απολύτως ο Έλληνας πολίτης, ότι η Ελληνική Οικονομία, μετά το πρόγραμμα σταθεροποίησής της, εξαρτάται απόλυτα από τις Αγορές. Τα κομβικά σημεία αυτής της πορείας, που στην αρχική της φάση είναι πορεία εξόδου από το Μνημόνιο και συνεχίζεται ως πορεία προς την Ανάπτυξη, είναι δύο:
-          Η αξιοπιστία της χώρας απέναντι στους εταίρους της τής Ευρωπαϊκής Ένωσης.
-          Ο τρόπος με τον οποίο οι Αγορές θα αντιδράσουν σε συγκεκριμένες κινήσεις της Κυβέρνησης αλλά και σε εξελίξεις στο μέτωπο της σταθερότητας της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής της χώρας.
Άρα, όσοι έχουν λόγο και ρόλο στη διαμόρφωση των παραγόντων αυτών, ή στον επηρεασμό τους θα πρέπει, εάν θέλουν να προσφέρουν υπηρεσίες προς την Πατρίδα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ό,τι λένε και ό,τι κάνουν!
Το ζήτημα δεν είναι ούτε κομματικό, ούτε παραταξιακό, πολύ δε περισσότερο προσωπικό, αλλά αυστηρώς εθνικό! Όποιος με πράξεις ή παραλείψεις του λειτουργήσει κατά της αξιοπιστίας της χώρας, που αποκαταστάθηκε μετά από σκληρή προσπάθεια ή προκαλέσει νευρικότητα στις αγορές αυτό θα αποβεί καταστροφικό για την Εθνική Προσπάθεια.
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση Λαγκάρντ, προ 48ώρου. Είπε σαφέστατα ότι το ΔΝΤ εκτιμά πως θα ήταν καλύτερο για τη χώρα, να υπάρχει, σε περίπτωση κινδύνου, μία εύκολη πρόσβαση σε επιπλέον χρηματοδότηση, στο πλαίσιο φυσικά μίας εγγύτερης συνεργασίας της Ελλάδας με το Ταμείο.  Αυτό εκτιμούν αυτοί. Εμείς όμως θεωρούμε ότι μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας. Και η μέχρι τώρα πρακτική μας εγγυάται ότι οι δικές μας εκτιμήσεις είναι τελικώς και οι ορθές. Μόνο μία προϋπόθεση υπάρχει γι’ αυτό: να παραμείνει στη Διακυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία…

Δεν υπάρχουν σχόλια on " Βαρτζόπουλος: Τα δύο κρίσιμα σημεία… "

Leave a Reply