Το λόμπι υπέρ της συνεργασίας ΝΔ-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.



Ποιος είπε ότι δεν υπάρχει λόμπι για ενδεχόμενη συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Οι δηλώσεις επιφανών υπουργών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας αλλά και οι κινήσεις πρωτοκλασσάτων στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς αυτή την κατεύθυνση είναι κάτι παραπάνω από προφανείς.

Η Ντόρα ανοίγει το χορό

Η Ντόρα Μπακογιάννη από νωρίς είχε ταχθεί υπέρ μιας συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ σε διάφορα σημαντικά θέματα προκειμένου να μην επικρατήσει η πόλωση μέχρι την προεδρική εκλογή. Τονίζει κατά καιρούς ότι έχει πέσει πολύ νερό στο μύλο της επαφής μεταξύ των δυο κομμάτων και ότι οι θεωρίες των δύο άκρων δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε ανάλογες τοποθετήσεις έχουν σταθεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος που εμφανίζεται αρκετά αισιόδοξος ότι κάτι τέτοιο σύντομα θα συμβεί, ενώ ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης πρότεινε οικουμενική κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάλογη παρέμβαση έχει κάνει και ο Β. Μεϊμαράκης που γίνεται καθημερινά κοινωνός των διεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.


Οι "πρόθυμοι" του ΣΥΡΙΖΑ

Παπαδημούλης και Σταθάκης δεν λένε όχι σε μια ευρύτερη συνεργασία ενώ πρωτεργάτης της διεύρυνσης θεωρείται ο Δραγασάκης! Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητιέται ένα τέτοιο σενάριο ούτε για αστείο αφού ενδεχόμενο άνοιγμα τέτοιου θέματος θα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στο στρατόπεδο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Παρόλα αυτά εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα αφού ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα εξαρτηθεί από την παρουσία στην επόμενη Βουλή κομμάτων που θα δεχτούν συνεργασία. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και "Το Ποτάμι" είναι οι ενδεχόμενοι εταίροι που θα δεχόντουσαν υπό προϋποθέσεις μια συνεργασία.

Μένει να δούμε ποιοι εκ των δυο θα κάνουν το πρώτο βήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια on " Το λόμπι υπέρ της συνεργασίας ΝΔ-ΣΥ.ΡΙΖ.Α. "

Leave a Reply