Γιατί "φόρτωσε" ο Σαμαράς;





Οι εξελίξεις τις τελευταίες ημέρες βρίσκουν τον Πρωθυπουργό της χώρας εκνευρισμένο αφού εκτροχιάζεται η χώρα σε περιπέτειες χωρίς να υπάρχει η ανάλογη σοβαρότητα του Κοινοβουλίου για τέτοιες δύσκολες ώρες.

Ο Σαμαράς έχει "φορτώσει" για πολλούς λόγους:

1. Δεν του βγήκε το άνοιγμα που είχε ξεκινήσει σαν προσπάθεια από το Φθινόπωρο και στο οποίο ουσιαστικά επένδυε προκειμένου να χτιστούν οι κατάλληλες συμμαχίες ενόψει της δύσκολης Προεδρικής Εκλογής.

2. Οι συνεργάτες του τον διαβεβαίωναν μέχρι την ψήφιση του Προϋπολογισμού και την 1η ψηφοφορία για ΠτΔ ότι υπάρχουν αρκετοί που θα ψηφίσουν υπέρ της Κυβέρνησης (υπολογίζουμε 172). Κάτι τέτοιο φυσικά δεν έγινε με αποτέλεσμα να ακούσουν τα εξ αμάξης.

3. Η Μέρκελ με την Τρόικα θεωρούν ότι βρίσκονται πάλι σε θέση ισχύος. Αντί να ελαττώσουν τις απαιτήσεις τους, βλέποντας την αδυναμία της Κυβέρνησης να διαπραγματευτεί λόγω πολιτικών εξελίξεων βάζουν κι άλλα θέματα στο τραπέζι και παίζουν τα ρέστα τους προκειμένου να βρεθούν ξανά καβάλα στο άλογο.


Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι αν δεν έκανε τώρα εκλογές θα τον "έτρωγαν λάχανο" οι αγορές. Τώρα ξαναμπαίνει στην αρένα για να κερδίσει μια ακόμα μάχη!

Δεν υπάρχουν σχόλια on " Γιατί "φόρτωσε" ο Σαμαράς; "

Leave a Reply