Ο Τζιτζικώστας στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία - συνάντηση με τον Δημήτρη Σταμάτη

«Δεν είναι μια αναμέτρηση κομμάτων, αλλά δύο επιλογών ζωής για ολόκληρο το έθνος», δήλωσε για τις επικείμενες εκλογές ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης μετά τη συνάντηση του στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η κατηγορία του κόσμου που πιστεύει στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις «θα είναι ο νικητής των εκλογών γιατί είναι οι περισσότεροι και είναι και οι πιο λογικοί».

Τη Νέα Δημοκρατία στηρίζει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

«Η αναμέτρηση που έρχεται δεν είναι αναμέτρηση κομμάτων είναι αναμέτρηση δύο κόσμων. Ένας κόσμος που οραματίζεται την πορεία του με ασφάλεια μέσα στην Ευρώπη που θέλει ανάπτυξη που θέλει μεταρρυθμίσεις και οι πολίτες της ευημερούν, όχι με δανεικά που κάποια στιγμή χρειάζεται να τα ξεπληρώσει, αλλά με τον τίμιο αγώνα και την προσπάθεια τους. 

»Οι Έλληνες είναι ένας λαός φιλόπονος, φιλότιμος, εργατικός και αποδοτικός. Δε χρειάζεται να δανειζόμαστε για να περνάμε καλά πρόσκαιρα. Αυτός είναι ο ένας κόσμος», δήλωσε ο κ. Σταμάτης και πρόσθεσε:

«Ο άλλος κόσμος είναι που πιστεύει, ότι εμείς είμαστε κάτι ξεχωριστό στον πλανήτη και πώς μπορούμε να βαράμε τα νταούλια και οι άλλοι να χορεύουν. Ότι πιο επικίνδυνο μπορεί υπάρχει σα νοοτροπία χώρας, κυβέρνησης και λαού.

»Ένας κόσμος που πιστεύει ότι όχι μόνο δεν πρέπει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, αλλά πρέπει να γυρίσουμε πίσω. Σε αυτό το χθες δηλαδή, που μας οδήγησε στο δραματικό σήμερα. Αυτοί οι δύο κόσμοι στην πραγματικότητα θα αντιπαλέψουν για αυτό σας είπα δεν είναι μια αναμέτρηση κομμάτων είναι μια αναμέτρηση δύο επιλογών ζωής για ολόκληρο το έθνος».

Ο κ. Σταμάτης πρόσθεσε ότι «όσοι πιστεύουν στην προοπτική της χώρας μας στην Ευρώπη, όσοι οραματίζονται το μέλλον των ιδίων και των παιδιών τους σε αυτή τη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, όσοι πιστεύουν ότι πρέπει να γίνονται οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να γίνουμε επιτέλους μια φυσιολογική χώρα», πρέπει να συνδυάσουν τη δράση τους, τον αγώνα και την προσπάθεια τους, ώστε να έχουμε - όπως είπε - το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Η πεποίθηση μου είναι ότι αυτή η κατηγορία, αυτός ο κόσμος θα είναι ο νικητής των εκλογών γιατί είναι οι περισσότεροι και είναι οι πιο λογικοί», υπογράμμισε ο κ. Σταμάτης και συνέχισε: 

«Χαίρομαι που είχαμε στο ζήτημα αυτό μια θετική και δημιουργική συναντίληψη με τον κ. Τζιτζικώστα και θα πάνε τα πράγματα καλά. Θα κερδίσουμε. Ποιοι θα κερδίσουμε; Όχι η κυβέρνηση. Θα κερδίσει η Ελλάδα. Είναι ένας αγώνας για την πατρίδα μας».

Ο κ. Σταμάτης σημείωσε ότι πριν από δυόμιση χρόνια η σημερινή κυβέρνηση ανέλαβε μια «τιτάνια, γιγαντιαία προσπάθεια να κρατήσει όρθια τη χώρα, κάτω από πρωτοφανείς δυσμενείς συνθήκες και την ώρα που δεν το πίστευε κανένας» και τα κατάφερε. 

Υπογράμμισε ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές, ένα βήμα πριν ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια «με ευθύνη της αντιπολίτευσης, της μειοψηφίας μάλιστα της Βουλής». 

Χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι αυτό γίνεται παρά την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που - όπως επισήμανε - δεν ήθελε εκλογές. 

«Όταν πάνω από ένα 60% δεν θέλει εκλογές αυτό εκφράζει ένα παλλαϊκό αίτημα. Δεν είναι όλοι φιλοκυβερνητικοί αυτοί οι άνθρωποι που δεν ήθελαν εκλογές. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και της λογικής τους οδήγησε να ζητήσουν από τη βουλή λύτρωση από την αγωνία, λύτρωση από το φόβο και κυρίως σταθερότητα πολιτική για να μπορούμε να κάνουμε με ασφάλεια το επόμενο βήμα. Η βουλή αρνήθηκε να δώσει αυτή τη λύτρωση έστω και με τη μειοψηφία που σας είπα την ετερόκλητη μειοψηφία, την παράδοξα ετερόκλητη μειοψηφία. Τώρα αυτή τη λύτρωση θα τη δώσει ο κάθε πολίτης ξεχωριστά», συνέχισε ο κ. Σταμάτης.

Ο υπουργός ενημερώθηκε από τον περιφερειάρχη για την ετοιμότητα της ΠΚΜ, ενόψει των επικείμενων εκλογών, για θέματα απορρόφησης του ΕΣΠΑ και για άλλες δράσεις για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων. 

Εξέφρασε τη χαρά του που η «η ΠΚΜ έχει στεφθεί και φέτος πρωταθλήτρια στην απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ» και πρόσθεσε ότι η ΠΚΜ θα έχει τη στήριξη της κυβέρνησης ώστε και με το τελευταίο πλαίσιο στήριξης να έχει την ίδια αποτελεσματικότητα κι επιτυχία. 

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, για την παρουσία του στην ΠΚΜ και τη συνάντησή του με τον κ. Τζιτζικώστα, απάντησε ότι είναι «δηλωτική» του πνεύματος και της ατμόσφαιρας που επικράτησε στη συνάντηση. 

Ο κ. Τζιτζικώστας από την πλευρά του δήλωσε: «Όλα αυτά που κάνουμε, όλα αυτά που σχεδιάζουμε για το μέλλον δεν πρόκειται να προχωρήσουν εάν δεν υπάρχει σταθερότητα στη χώρα, εάν η Ελλάδα μπει σε μια ασταθή περίοδο, κινδυνεύσει η ευρωπαϊκή της πορεία, σταματήσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις στο κράτος, αλλά όχι βέβαια με νέους φόρους και νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και ταυτόχρονα, εάν η χώρα μέσα από αυτή την εκλογική διαδικασία δε βγει ενωμένη. 

»Νομίζω, ότι όλοι είμαστε εδώ για να εργαστούμε, όλοι οι Έλληνες, όλοι οι πολίτες της Κ. Μακεδονίας για να φέρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε»


πηγή: τα Νεα

Δεν υπάρχουν σχόλια on " Ο Τζιτζικώστας στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία - συνάντηση με τον Δημήτρη Σταμάτη "

Leave a Reply