Γιώργος Σουφλιάς: «Αυτονόητο ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει»

Γ. Σουφλιάς: «Αυτονόητο ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει»

Του Άρη Ραβανού

«Η ΝΔ υποχρεούται να ψηφίσει την πιθανή συμφωνία κυβέρνησης και πιστωτών» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Γιώργος Σουφλιάς υποστηρίζοντας τον διαχρονικό ευρωπαϊκό προσανατολισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρώην υπουργός συνομιλώντας με πολιτικούς φίλους του τις τελευταίες ημέρες εκφράζει την επιθυμία του να υπάρξει συμφωνία, ενώ οριοθετεί, ως ιστορικό στέλεχος της Κεντροδεξιάς με ειδικό πολιτικό βάρος, το πολιτικό πλαίσιο που οφείλει και πρέπει να κινηθεί η ΝΔ στην παρούσα χρονική περίοδο.

Σε σύναξη πολιτικών φίλων του υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη για να εξευρεθεί συμφωνία, αλλά έχει μεγάλα εμπόδια τις ιδεοληψίες και αγκυλώσεις πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και μελών της κυβέρνησης και την έλλειψη ρεαλιστικής,  μελετημένης και συγκροτημένης στρατηγικής. Παράλληλα αναφέρει ως σοβαρό πρόβλημα τις σκοπιμότητες και τις εμμονές των ηγετών της ευρωζώνης στη συνεχιζόμενη συνταγή της σκληρής λιτότητας που έχει ήδη αποτύχει και αποδείχθηκε ότι τελικά ήταν λάθος.

«Ευτυχώς αρχίζει να διαφαίνεται πιθανή συμφωνία» είπε ο κ. Σουφλιάς και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ο Αλέξης Τσίπρας να προτάξει το συμφέρον της χώρας και να σκέφτεται αυτό πάνω από όλα και να μη συνεχίζει να διαβουλεύεται με τα στελέχη του κόμματός του. «Ο Τσίπρας θα λογοδοτήσει στο τέλος μόνο στον λαό και στην ιστορία»τόνισε με έμφαση ο κ. Σουφλιάς, τον οποίο επισκέπτονται και συνομιλούν μαζί του αρκετά στελέχη της ΝΔ ζητώντας του εκτιμήσεις για τις πολιτικές εξελίξεις.

Κεντρικός παράγοντας της Κεντροδεξιάς κατά τη Μεταπολίτευση και πρόσωπο-κλειδί σε πολλές φάσεις της ιστορίας της, προβληματίζεται για την εικόνα της ΝΔ, στην οποία, όπως χαρακτηριστικά λέει, διεξάγεται εσωκομματικός «κλεφτοπόλεμος» στον οποίο, δυστυχώς κατά τον ίδιο, χρησιμοποιείται το ζήτημα αν θα ψηφίσει ή όχι η αξιωματική αντιπολίτευση την πιθανή συμφωνία. «Ψηφίζουμε λένε οι μεν, δεν ψηφίζουμε τονίζουν οι δε και η άλλη εκδοχή είναι να δούμε πρώτα τη συμφωνία» σημειώνει, μια άποψη που βρίσκει σύμφωνους πολλούς που δεν θέλουν να αποτελεί αιτία πολέμου το συγκεκριμένο ζήτημα.

Εξάλλου για ένα ευρωπαϊκό κόμμα όπως η ΝΔ θεωρείται για πολλούς αυτονόητο πως θα στηρίξει, έστω και με κριτική, μια συμφωνία που θα διατηρεί την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Σε αυτή τη γραμμή είναι ο πρώην υπουργός που εμμένει στον διαχρονικό ευρωπαϊκό προσανατολισμό της ΝΔ, για την οποία φέρεται να έχει πει: «Η ΝΔ είναι η μόνη σταθερά πολιτική δύναμη που έχει από την ημέρα που ιδρύθηκε στον πυρήνα της τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Δικαιούται να ασκήσει κριτική στο περιεχόμενο της πιθανής συμφωνίας και στην εφαρμογή της αλλά υποχρεούται να την ψηφίσει».

Η θετική ψήφος είναι αυτονόητη πράξη (το φρονιμότερο, λέει ο κ. Σουφλιάς) μιας υπεύθυνης φιλοευρωπαϊκής παράταξης, διότι αυτή η συμφωνία είναι αναγκαία για να ανασάνει η οικονομία και η χώρα, για να βρει βοήθεια και να αντιμετωπίσει το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται. «Χρειάζεται η προσπάθεια όλων μας» λέει μονότονα και αναφέρεται στην κρισιμότητα των στιγμών.

πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια on " Γιώργος Σουφλιάς: «Αυτονόητο ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει» "

Leave a Reply