Η πρωτιά του Σάκη, η Ντόρα και στο βάθος η Β' Αθηνών!



Μεγάλος νικητής της εκλογικής διαδικασίας για την Πολιτική Επιτροπή αναδείχτηκε ο Σάκης Ιωαννίδης. Σε μια διαδικασία με συγκεκριμένο εκλεκτορικό σώμα και χωρίς να έχει τη συμπαράσταση της ΟΝΝΕΔ η οποία στην πλειοψηφία της είχε αποκλειστεί από το Συνέδριο, ο νεαρός πολιτικός κατάφερε να εκλεγεί δεύτερος (!) στην Πολιτική Επιτροπή.


Η πολιτική διαδρομή του μικρού

Οι γνώστες του παρασκηνίου μιλούν για μια καλά οργανωμένη προσπάθεια του Δραμινού πολιτικού η οποία έχει βάθος. Ο Ιωαννίδης μετά την πολιτική του ενηλικίωση στο πλευρό του Γιώργου Βουλγαράκη, ανέλαβε χρέη προέδρου ως ο εκλεκτός του Αντώνη Σαμαρά. Μετά την βαριά ήττα της Νέας Δημοκρατίας τον Ιανουάριο του 2015, ο Σάκης πήρε πρωτοβουλίες εμφανιζόμενος ως εκπρόσωπος της καραμανλικής πτέρυγας, κατήγγειλε τον Αντ. Σαμαρά συμμετέχοντας ενεργά σε κρυφές συνεστιάσεις εναντίον του. Λίγους μήνες αργότερα θα βρεθεί στο πλάι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη κόντρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Η άδοξη ήττα του Βαγγέλα οδήγησε τον Σάκη Ιωαννίδη σε πρόωρη έξοδο από την προεδρία της ΟΝΝΕΔ, αφήνοντας υπονοούμενα για τις επιλογές του Μητσοτάκη. Όλοι τότε πίστεψαν ότι το πολιτικό κεφάλαιο του Ιωαννίδη κάπου εκεί τελείωσε. Απ' ο,τι φαίνεται έπεσαν έξω.

Ο ρόλος της Ντόρας στη διάσωση Σάκη

Δεν είναι μυστικό ότι το τελευταίο διάστημα ο Ιωαννίδης είχε αναπτύξει άριστες σχέσεις με το γραφείο της Ντόρας Μπακογιάννη. Η Ψηλή φαίνεται πως "καθάρισε" για τον τέως πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, βάζοντας τον στην σκληρή της γραμμή. Έτσι τον οδήγησε σε μια τεράστια επιτυχία για τον ίδιο, ο οποίος εμφανίζεται δικαιωμένος και ενδυναμωμένος, έστω και με "ντορικές" πλάτες.


Συμβιβασμός με Παπαμιμίκο

Ο πρώην πρόεδρος δεν φαίνεται να τα πηγαίνει άσχημα και με τον μέχρι πρότινος γραμματέα της Π.Ε., Ανδρέα Παπαμιμίκο. Οι ψυχρές σχέσεις το προηγούμενο διάστημα μετατράπηκαν σε έναν έντιμο συμβιβασμό με τη συνέργεια κομβικών προσώπων όπως ο Βαγγ. Πάνου.

Ο πρώην γραμματέας εμφανίστηκε δυνατός στο Συνέδριο παρά τις απώλειες που είχε από τη μη αναγνώριση των συνέδρων της ΟΝΝΕΔ.


Η Β' Αθηνών ο μεγάλος στόχος

Το πρώτο βήμα για τον Ιωαννίδη έγινε. Το επόμενο φαίνεται να είναι η επιλογή της καθόδου του στην Β' Αθηνών. Η γενέτειρα του Δράμα παρουσιάζει δυσκολίες για μια ενδεχόμενη κάθοδο οπότε η επιλογή της Αθήνας, δημιουργεί τις προϋποθέσεις να αναδειχτεί σε ισχυρός πόλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια on " Η πρωτιά του Σάκη, η Ντόρα και στο βάθος η Β' Αθηνών! "

Leave a Reply