Καζάνι που βράζει η Β' Αθηνών για τη Νέα Δημοκρατία!


Ένα μεγάλο καζάνι που βράζει μοιάζει η Β' Αθηνών για τη Νέα Δημοκρατία. Ο συνωστισμός πρώην και νυν υπουργών έχει δώσει άλλη αίγλη για την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας την ώρα που τα αριθμητικά δεδομένα για το πρώτο κόμμα των προηγούμενων εκλογών δεν είναι καθόλου καλά.

Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι δεν θα μπορέσει να εκλέξει παραπάνω από 7 βουλευτές στη Β' κι αυτό το γνωρίζουν καλά οι εκλεγμένοι. Γι' αυτό και ο ανασχηματισμός μπέρδεψε την τράπουλα ενώ έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης σε ορισμένους που παρέμειναν στη θέση τους.


Μητσοτάκης, Δένδιας, Βαρβιτσιώτης...οι σκληροί 




Η μπόρα του ανασχηματισμού τους άφησε αλώβητους. Αμετακίνητοι Κυριάκος και Μιλτιάδης ενώ σε πρωτοκλασσάτο υπουργείο βρέθηκε ο Δένδιας για την ανάπτυξη "επαφών" για το πλασάρισμά του στις πρώτες θέσεις της Β'. 

Ο Δένδιας είναι το μεγάλο ερωτηματικό και ο τροχιοδείκτης για το που θα κάτσει η μπίλια στη σειρά εκλογής αφού φαίνεται ότι συνεχίζει να μαζεύει κόσμο με πρωτοστατούντες στενά συνδεδεμένα στελέχη του Κ. Καραμανλή (το είχαμε γράψει και παλαιότερα). Θεωρείται μεγάλος παίκτης, που ξέρει να χειρίζεται θεμιτά και αθέμιτα μέσα στον ανταγωνισμό του με τους υπόλοιπους. Γι' αυτό δεν είναι τυχαία και τα σενάρια που τον εμφανίζουν ως δελφίνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αν και γόνοι γνωστών οικογενειών, θεωρούνται πετυχημένοι στη μέχρι τώρα υπουργική τους θητεία και γλυκοκοιτάζουν το ενδεχόμενο της επόμενης μέρας. Φαίνεται ότι...το έχουν!



Άδωνις: Μια κατηγορία μόνος του

Είναι ο πολιτικός λάστιχο ή αλλιώς ο κατάλληλος άνθρωπος για την κατάλληλη δουλειά. Παίζει την τηλεόραση και τα μέσα με τα δάκτυλα, χειρίζεται άψογα το πολιτικό του προφίλ ενώ έχει φανατικούς οπαδούς και φανατικούς αντιπάλους. 

Τι κι αν έμεινε εκτός υπουργικού συμβουλίου, εμφανίζεται σαν να είναι υπουργός! Η παρουσία του στη Β' Αθηνών είναι πληθωρική αφού δεν χρειάζεται να οργανωθεί πολύ για να βρεθεί ψηλά αφού η τηλεόραση του εξασφαλίζει ψήφους. Γι αυτό και το γραφείο του δεν θεωρείται το δυνατό του σημείο.

Τον έχουν ήδη προσεγγίσει διάφοροι βουλευτές για "συνεργασία" αλλά το one man show δεν χωράει δεύτερο βιολί.


Μιχελάκης και Παναγιωτόπουλος: Περιμένουν στη γωνία



Έχασαν την υπουργική τους θέση και μετράνε δυνάμεις οι δυο δημοσιογράφοι. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος μαζεύει στελέχη ενώ ο Μιχελάκης μετράει φίλους αφού πλέον δεν έχει το προνόμιο να είναι υπουργός.

Μπορεί να μην είναι υπουργοί, αλλά φαίνεται ότι ενοχλήθηκαν που ανταγωνιστές τους όπως ο Ντινόπουλος, ο Γιακουμάτος και η Παπακώστα ανέλαβαν θώκους στο κυβερνητικό σχήμα.

Ειδικά ο Μιχελάκης μετά τον λυσσώδη πόλεμο από τον Βαξεβάνη και άλλα ΜΜΕ και δημοσιογράφους αισθάνεται την καυτή ανάσα των εσωκομματικών του αντιπάλων αφού φαίνεται ότι οι διαρροές ξεκίνησαν από την περιφέρεια του.

Κι αν ο Παναγιωτόπουλος εμφανίζεται αδύναμος, ο Μιχελάκης στήνει καταστάσεις για να πάρει πάλι κεφάλι στη μάχη των εντυπώσεων στη Β'. 



Χατζηδάκης: Δεν τον παίζει κανείς

Φανερά προβληματισμένοι εμφανίζονται οι συνεργάτες του πρώην υπουργού Ανάπτυξης αφού φαίνεται πως η εκτόπιση του Κωστή από το υπουργείο ήταν προμήνυμα για την εκλογική του επίδοση. Η επανεμφάνιση του στις τοπικές δεν θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένη αφού ενοχλημένοι εμφανίζονται παλιοί του υποστηρικτές, ότι "τους ξέχασε". Κι αν ο Κυριάκος κάποτε τον έπαιζε δεύτερο σταυρό, στη φουρτούνα δύσκολα θα τον υποστηρίξει.

Άννα Καραμανλή: Τα χει πάρει


Έμεινε εκτός για μια ακόμα φορά από την Κυβέρνηση. Είδε ανταγωνιστές της στην Β' να παίρνουν υφυπουργεία κι εκείνη παρέμεινε στον πάγκο. Και η στάση της το τελευταίο διάστημα δείχνει έντονο εκνευρισμό. Υποστήριξε τους αντάρτες βουλευτές για τα μέτρα, ενώ κατηγορεί τους συναδέλφους της υπουργούς για αμετροέπεια και αλαζονεία. 

Η Άννα ξέρει ότι πολύ δύσκολα θα βρίσκεται στην επόμενη Βουλή. Και "τα χει πάρει"!



Ντινόπουλος Γιακουμάτος Παπακώστα: Last dance!

Κυριολεκτικά η τελευταία τους ευκαιρία! Ο "τελευταίος χορός" θα τους βρει σε υπουργικές θέσεις και πρέπει να παίξουν τα ρέστα τους για να πείσουν και να εκλεγούν. Η απόφαση Σαμαρά ήταν ξεκάθαρα προεκλογική και πρέπει να το καταλάβουν όσο είναι καιρός. Μέχρι τώρα δεν το έχουν πάρει χαμπάρι!

Βούλτεψη: Να ναι καλά ο Κυριάκος

Οι εμφανίσεις της στα ΜΜΕ της δίνουν το πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της αλλά το κρυφό της χαρτί έχει ένα όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης. Δύσκολα θα μπορέσει να την "περάσει" και το ξέρει. Για να δούμε αν μπορεί να κολυμπήσει χωρίς μπρατσάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια on " Καζάνι που βράζει η Β' Αθηνών για τη Νέα Δημοκρατία! "

Leave a Reply