Ποιοι θέλουν να παραιτηθεί ο Σαμαράς για να μην γίνουν εκλογές;



Έντονο παρασκήνιο έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το πολιτικό μέλλον της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά. Βασικό σενάριο θέλει τον πρωθυπουργό να εγκαταλείπει την Κυβέρνηση, οδηγώντας τα κόμματα που στηρίζουν την πλειοψηφία (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) στην επιλογή δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας με εξωκοινοβουλευτικούς (πείραμα Παπαδήμου).

Ο λόγος; Μα φυσικά η παράταση ζωής για την παρούσα δικομματική συγκυβέρνηση ενόψει της Προεδρικής εκλογής και την ψήφο των 180 βουλευτών. Μια ενδεχόμενη κίνηση ενότητας θα μπορούσε, λένε οι εκτιμήσεις, να μην οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Ποιοι παίζουν το σενάριο;

Τόσο εντός όσο και εκτός Νέας Δημοκρατίας έχει αρχίσει να παίζει αυτή η περίπτωση. Ο καθένας φυσικά έχει τους λόγους του. Άλλοι για να κρατήσουν την βουλευτική καρέκλα, αφού σε ενδεχόμενη εκλογική διαδικασία θα βρεθούν σίγουρα εκτός, άλλοι για να υπονομεύσουν τον ίδιο τον Σαμαρά. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η διάθεση για φάλτσα που εκφράζουν διάφορες παλιές "κόντρες" του Αντώνη Σαμαρά από τις εσωκομματικές εκλογές.

Υπάρχει βεβαίως και η συνιστώσα της επόμενης μέρας. Κάποιοι εντός του μαντριού μιλούν ανοικτά για το τέλος της εποχής Σαμαρά. "Έκλέχτηκε το 2009. Τώρα έχουμε 2014. Ώρα να πηγαίνει" είναι επακριβώς τα λόγια πρώην βουλευτή της Κυβέρνησης Καραμανλή που παραμένει ενεργός πολιτικά.

Είναι και η πλευρά του ΠΑΣΟΚ που κυνηγάει μια τέτοια εκδοχή. Ο Σαμαράς ως ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας δημιουργεί εσωπαραταξιακά προβλήματα στους πράσινους αφού κατηγορούνται συχνά ως συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας. Μια εξωκοινοβουλευτική προσωπικότητα θα μπορούσε πιο εύκολα να συσπειρώσει γύρω της πολιτική υποστήριξη. Κι αυτό φαίνεται πως χρησιμοποίησε σαν επιχείρημα τόσο ο Λυκούδης όσο και άλλοι ανεξάρτητοι προκειμένου να ψηφίσουν!


Προβληματισμός στο Μαξίμου
Το Μαξίμου διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται για όνειρα θερινά νυκτός ορισμένων. Φαίνεται πάντως ότι το σκέφτονται και οι ίδιοι ότι ο πολιτικός χρόνος είναι εναντίον τους και αν δεν αλλάξει σύντομα το σκηνικό, οι φωνές αυτές θα πληθαίνουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια on " Ποιοι θέλουν να παραιτηθεί ο Σαμαράς για να μην γίνουν εκλογές; "

Leave a Reply