Βορίδης «αντικαθιστά» Σαμαρά: Ολο το παρασκήνιο

boridis-antikathista-samara-olo-to-paraskinio

του Δημήτρη Χατζηνικόλα (thetoc.gr)

Εντύπωση και συζητήσεις προκάλεσε στο εσωτερικό της ΝΔ η απόφαση του Πρωθυπουργού, αύριο Τετάρτη στην έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση, να τον αντικαταστήσει ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Κι αυτό διότι, θεσμικά τουλάχιστον, την εισηγητική ομιλία, απόντος του Πρωθυπουργού (μεταβαίνει στο Μιλάνο για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την απασχόληση), θα έπρεπε να εκφωνήσει είτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, είτε ο πρώτος τη τάξη υπουργός και συγκεκριμένα ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος.

Για μεν τον πρώτο, το κλίμα μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν είναι και το καλύτερο δυνατό και ειδικά εντός της Κ.Ο. της ΝΔ είναι πολλές οι γκρίνιες ότι η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός «δίνει πολλά στη Χαριλάου Τρικούπη». Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σχολιάστηκε αρνητικά ακόμη και η χθεσινή αναφορά του Πρωθυπουργού στον Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά τη διάρκεια της παραλαβής από το πολεμικό ναυτικό του υποβρυχίου «Πιπίνος».

Η θετική αναφορά στη λύση που έδωσε ο σημερινός αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ως τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας, δεν άρεσε σε πολλούς εντός της ΝΔ και προφανώς δεν άρεσε στον νυν υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος πέρυσι τον Οκτώβριο, με αφορμή σχετική ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του Ευάγγελο Βενιζέλου.
Από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν υπήρξε κάποια αντίδραση, ούτε επίσημη ούτε ανεπίσημη.

Για τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, το κλίμα δεν είναι καλό στο Μαξίμου μετά τις πρόσφατη κόντρα του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αξιολόγηση στους ΟΤΑ. Η αναφορά του Πρωθυπουργού το Σάββατο στην κεντρική εκδήλωση για τα 40χρονα της ΝΔ ότι υπάρχουν κάποιοι εντός της Κυβέρνησης που παίζουν προσωπικά παιχνίδια επί της ουσίας φωτογράφιζε τον κ. Ντινόπουλο.

Παρά ταύτα υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν ότι η απόφαση του Πρωθυπουργού δίνει πόντους στον κ. Βορίδη για το δαχτυλίδι της διαδοχής, με δεδομένη και την «κόντρα» στο εσωτερικό του κόμματος για τα «ανοίγματα» είτε προς τον μετριοπαθή, φιλελεύθερο κεντρώο χώρο, είτε δεξιότερα της ΝΔ και τους «ορφανούς» ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

Σφοδρή ήταν και η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Βορίδη. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Π. Σκουρλέτης χαρακτήρισε τον υπουργό Υγείας «ακροδεξιό κέρας της κυβέρνησης», ενώ στελέχη του κόμματος αντιλαμβάνονται την επιλογή Βορίδη ως «μήνυμα για την επόμενη μέρα στη ΝΔ».

Φωτογραφία: Eurokinisssi 

Δεν υπάρχουν σχόλια on " Βορίδης «αντικαθιστά» Σαμαρά: Ολο το παρασκήνιο "

Leave a Reply