Παγίδα Σαμαρά που τρέμουν στην Κουμουνδούρου!


Μεγάλο παρασκήνιο εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες εξελίσσεται η διαδικασία εκλογής του ΠτΔ για τους βασικούς πρωταγωνιστές του. Η πρωτοβουλία κινήσεων ανήκε και πάλι στον Πρωθυπουργό ο οποίος επέλεξε να παίξει πρώτος και να κάνει μια κίνηση μεγάλου πολιτικού ρίσκου.

Η επιλογή Δήμα δεν φαίνεται προς το παρόν να αποδίδει επιβεβαιώνοντας όσους λένε ότι ο Σαμαράς δεν φοβάται τις εκλογές. Αντιθέτως, είναι έτοιμος για μια ακόμη φορά να θέσει στους πολίτες την εικόνα και τις επιλογές στην επόμενη εκλογική διαδικασία.

Κι ενώ η προσπάθεια να μην βρεθούν οι 180 στέφεται εν μέρει με επιτυχία, η Κουμουνδούρου εμφανίζεται προβληματισμένη αφού η μπάλα είναι στη δική της περιοχή. Ο Σαμαράς εμφανίστηκε συναινετικός και έτοιμος να συζητήσει. Κάτι που και η ίδια η κοινωνία, σύμφωνα με τις μετρήσεις, θέλει διακαώς προκειμένου να μην βρεθούμε προ αδιεξόδου. Αδιανόητο για την Αντιπολίτευση, αναγκαίο δηλώνουν κάποιοι γκρινιάζοντας για την ακραία στάση του Τσίπρα.

Το κλίμα πολώνεται ακόμη περισσότερο με τον πόλεμο λάσπης και η επόμενη μέρα φαντάζει θολή για όποιον καταφέρει να βρεθεί στην πρώτη θέση. Ενδεχόμενη νίκη ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυτοδυναμία, θα τον στείλει στη γωνία αφού δεύτερες εκλογές δύσκολα αντέχει οικονομικά ο τόπος ενώ οι σύμμαχοί του είναι αδύναμοι. Εάν ο Σαμαράς βρεθεί με την εντολή στα χέρια (σε περίπτωση επικράτησης της ΝΔ), είναι σχεδόν βέβαιο βάσει των μετρήσεων ότι θα είναι όχι απλά ισχυρός, αλλά πανίσχυρος να συνεχίσει το έργο που άρχισε.

Με ποσοστά που θα φτάνουν πάνω από 30% δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε την πίεση που νιώθουν στο αρχηγείο του Τσίπρα..


Δεν υπάρχουν σχόλια on " Παγίδα Σαμαρά που τρέμουν στην Κουμουνδούρου! "

Leave a Reply