Ο Σκορδάς, οι ποινικές διώξεις για σκάνδαλο και η εξέταση της Βουλής!


http://www.newsit.gr/files/Image/2015/06/19/resized/skordas_533_355.jpg

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της απιστίας ασκήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος δύο υπαλλήλων του Υπουργείου Ανάπτυξης, που εμπλέκονται σε υπόθεση κρατικής επιχορήγησης σε εταιρεία ανακύκλωσης, από την οποία ζημιώθηκε το δημόσιο κατά 800.000 ευρώ. 

 Δίωξη ασκήθηκε επίσης, και σε βάρος του διευθυντή του γραφείου του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης, Θανάση Σκορδά για ηθική αυτουργία σε απιστία. 

 Η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή για να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Σκορδά και στο ΣΔΟΕ, για τη διερεύνηση πιθανών φορολογικών αδικημάτων.

 Η υπόθεση, την οποία διενήργησαν οι επίκουρες εισαγγελείς διαφθοράς Αγγελική Τριανταφύλλου και Πόπη Παπανδρέου κατόπιν παραγγελίας της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, αφορά σε διάθεση δημόσιου χρήματος που δόθηκε ως επιχορήγηση στην εταιρεία «Ελληνική Βιομηχανία Ανακύκλωσης ΑΒΕΕ». Η εν λόγω εταιρεία συμμετείχε σε πρόγραμμα για την ενίσχυση και επέκταση μονάδων για τη διαχείριση των αποβλήτων, πλην όμως – όπως όμως προέκυψε από την έρευνα – αν και έλαβε κρατική επιχορήγηση, δεν προχώρησε ποτέ στην υλοποίηση της επένδυσης. 

ΠΗΓΗ: Α’ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια on " Ο Σκορδάς, οι ποινικές διώξεις για σκάνδαλο και η εξέταση της Βουλής! "

Leave a Reply