Ποιοι θα δουν την πόρτα της εξόδου εάν βγει ο Βαγγέλας;




Έτοιμος να τα αλλάξει όλα στη Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος φαίνεται πως είναι το μεγάλο φαβορί για την επικράτηση στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

Η κατάσταση στη Συγγρού μυρίζει μπαρούτι και ο Μεϊμαράκης είναι αποφασισμένος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του αμέσως μόλις τελειώσει η διαδικασία. Η απόφασή του να παραιτηθεί από μεταβατικός πρόεδρος δεν ήταν παρορμητική αλλά αποτέλεσμα σοβαρών διεργασιών στο στρατόπεδο του Κρητικού πολιτικού.

Θεωρεί ως δεδομένο ότι πλέον μπορεί να κινείται πιο άνετα χωρίς να φορά το προεδρικό κοστούμι, με ευχέρεια να απαντά στις προκλήσεις απ' όπου κι αν προέρχονται. Εμφανίζεται δε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση ορισμένων στελεχών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας τους οποίους έχει βάλει στο μικροσκόπιο.


1. Ανδρέας Παπαμιμίκος



Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας είναι το Νο.1 πρόσωπο προς αποχώρηση από το πολιτικό προσκήνιο σε περίπτωση επικράτησης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Η παρασκηνιακή του δράση και η στήριξη του στον Απόστολο Τζιτζικώστα με ταυτόχρονο σαμποτάζ της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη, εξόργισε τον τελευταίο που θα αναζητήσει με την πρώτη ευκαιρία την απομάκρυνση του "μικρού".


2. Μάκης Βορίδης



Η συμμετοχή του στην εσωκομματική διαδικασία έχει έντονο παρασκήνιο. Η μη στήριξη του στον Άδωνι Γεωργιάδη, μεταφράστηκε σε μια σιωπηρή στήριξη στον Βαγγ. Μεϊμαράκη. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως είχε συμφωνηθεί μεταξύ των δυο πολιτικών. Όμως, ο Βορίδης επέλεξε τον δύσκολο δρόμο της κόντρας και την τελευταία εβδομάδα εμφανίζεται φανατικός υποστηρικτής του Τζιτζικώστα. Μάλιστα, μετά το φιάσκο της εκλογικής διαδικασίας της Κυριακής, υποστηρίζει σθεναρά τον Αντ. Σαμαρά και τις επιλογές του, δείχνοντας στον Μεϊμαράκη ότι ρισκάρει. 

Ο Μεϊμαράκης είναι βέβαιο ότι θα απομονώσει τον Βορίδη και θα τον έχει στην καραντίνα σε περίπτωση φάλτσων, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

3. Αντώνης Σαμαράς


Κρατήσαμε για το τέλος τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. και τέως πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Η κόντρα που ξέσπασε τις τελευταίες μέρες, ήταν αναμενόμενη αφού όλο το προηγούμενο διάστημα κυκλοφορούσαν φήμες για έντονους καυγάδες μεταξύ σαμαρικών στελεχών που βρέθηκαν στο στρατόπεδο Τζιτζικώστα και ανθρώπων του Βαγγ. Μεϊμαράκη.

Η πλευρά Μεϊμαράκη θεωρεί πως οι μέρες που ο Σαμαράς διοικούσε τη Νέα Δημοκρατία πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Γι' αυτό το λόγο φαίνεται πως η πλήρη αποδόμηση όσων μηχανισμών και στελεχών βρήκαν στέγη όσο καιρό ήταν πρόεδρος, θα επέλθει μετά την εκλογή Μεϊμαράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια on " Ποιοι θα δουν την πόρτα της εξόδου εάν βγει ο Βαγγέλας; "

Leave a Reply