Μετά το κόμμα, αλλαγή προέδρου και στην ΟΝΝΕΔ


Η εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία τελείωσε με επιτυχία, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλαμβάνει τις ευθύνες της Κεντροδεξιάς παράταξης. Η ανακοίνωση για διενέργεια τακτικού Συνεδρίου το συντομότερο δυνατό έβαλε μπροστά τις μηχανές και για τις εξελίξεις στη Νεολαία του Κόμματος, την ΟΝΝΕΔ, προκειμένου να συμμετέχει με νέο πρόεδρο και συνέδρους στο Συνέδριο του Κόμματος.

Ο Σάκης Ιωαννίδης, μετά από μια θητεία γεμάτη εκλογές, θα αφήσει τη σκυτάλη στον επόμενο πρόεδρο, με στόχο πλέον μια θέση στο επόμενο Κοινοβούλιο. Οι εκλογές ανάδειξης προέδρου στην ΟΝΝΕΔ θα είναι ανοικτές όπως και τις προηγούμενες δυο φορές, όταν ο Ανδρέας Παπαμιμίκος νίκησε τον εκλεκτό του Αντ. Σαμαρά, Κώστα Χατζή και ο Σάκης Ιωαννίδης όταν κατέβηκε ως μοναδικός υποψήφιος. 

Οι επικρατέστεροι υποψήφιοι

Ως επικρατέστεροι υποψήφιοι εμφανίζονται ο Αποστόλης Μπακόλας, από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και ο Βασίλης Γεωργιάδης, από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ενδέχεται βέβαια να υπάρξουν και υποψηφιότητες "σφήνες" όπως αυτή του Κώστα Μεϊντή από τα ΤΕΙ και του Θοδωρή Κουναδέα από το Οικονομικό της Νομικής.

Η μάχη θα δοθεί στο χρίσμα που θα ληφθεί από τον νυν πρόεδρο και τους μηχανισμούς της ΔΑΠ ΝΔΦΚ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και από τις ισορροπίες που θα δημιουργηθούν από τις περιφερειακές φοιτητικές οργανώσεις.

Η στάση του νέου Προέδρου

Ο νέος Πρόεδρος εμφανίζεται αμέτοχος στις διεργασίες στο μέτωπο της Νεολαίας. Οι στενοί του συνεργάτες Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος και Κωνσταντίνος Κυρανάκης βρίσκονται στο πλευρό του Σάκη Ιωαννίδη, στηρίζοντας τις επιλογές του για την επόμενη ηγεσία.



1 σχόλιο on " Μετά το κόμμα, αλλαγή προέδρου και στην ΟΝΝΕΔ "