Ποιοι θα κάτσουν στη γαλαρία μετά την εκλογή του Κυριάκου;

Η εκλογή του Μητσοτάκη έφερε ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό. Το ίδιο όμως συνέβη και στη Νέα Δημοκρατία. Ο νέος πρόεδρος, με ελάχιστη στήριξη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, κυρίως στον 2ο γύρο, κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά και να βρεθεί πρώτος ενώ όλοι στην αρχή της διαδικασίας τον προόριζαν τρίτο ακόμα και τέταρτο!


Η συναίνεση που επέδειξε στις επιλογές του σε σχέση με τα στελέχη που δεν τον στήριξαν δεν σημαίνει ότι θα μείνουν αλώβητοι ορισμένοι. Σήμερα παρουσιάζουμε ποιοι θα επηρεαστούν περισσότερο από την προεδρία Μητσοτάκη.


1. Γεράσιμος Γιακουμάτος



Ο Γιακουμάτος στήριξε φανατικά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με εμφανίσεις στην τηλεόραση και τα υπόλοιπα μέσα. Η σκληρή γλώσσα εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη ενόχλησε αρκετούς από το επιτελείο του νυν προέδρου, ενόχληση που σίγουρα θα έχει αντίκτυπο στον παλαιοκομματικό βουλευτή. Ήδη έχουν αξιοποιηθεί αρκετοί βουλευτές της Β' Αθηνών, εκλογικοί ανταγωνιστές του, διατηρώντας ένα μεγάλο προβάδισμα σε σχέση με εκείνον.


2. Γιώργος Βλάχος



Ο βουλευτής του Υπολοίπου Αττικής, υπήρξε από τους πιο σκληρούς αντιπάλους της υποψηφιότητας Μητσοτάκη στο 2ο γύρο. Ως καραμανλικός λοχαγός ανέβασε τους τόνους και με δεικτικά σχόλια δημιούργησε τεταμένη ατμόσφαιρα στη σχέση του με το προεδρικό περιβάλλον. Η αξιοποίηση του Μάκη Βορίδη θα είναι ένα μήνυμα για εκείνον, το δίχως άλλο.


3. Ευριπίδης Στυλιανίδης



Αφήσαμε για το τέλος τον πιο δυνατό εσωκομματικά αντίπαλο του νέου προέδρου. Ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, επέδειξε σπουδή στην προσπάθεια του να αποδομήσει πολιτικά την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είναι βέβαιο ότι την επόμενη μέρα θα είναι πρωτοστάτης στην εσωτερική αντιπολίτευση. Έχει άλλωστε όλα τα φόντα για να δημιουργήσει τις συνθήκες προκειμένου να αναδειχτεί ως το αντίπαλο δέος στο νυν πρόεδρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια on " Ποιοι θα κάτσουν στη γαλαρία μετά την εκλογή του Κυριάκου; "

Leave a Reply