Νίκη Τζαβέλλα: Η ΝΔ πρέπει να δώσει τη θέση της στην Ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη.


Οι πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για κάποιες διαπιστώσεις σχετικά με τις μεγάλες αλλαγές που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση, στους Έλληνες πολίτες. 

 Υπάρχει ένα κομμάτι πολιτικών και οπαδών, της Νέας Δημοκρατίας, που είναι εμφανές ότι δεν έχουν αντιληφθεί τις αλλαγές στον πολιτικό προσανατολισμό των Ελλήνων ψηφοφόρων. Αυτό το κομμάτι, γαντζώνεται με πάθος στο Κόμμα και σε ένα αναλλοίωτο με το παρελθόν, παρόν. 


 Είδαμε νεοδημοκράτες Βουλευτές, να προβάλλουν ως υπέρτατο προσόν τους, την διαχρονικότητα τους μέσα στο Κόμμα, στηρίζοντας για τον ίδιο λόγο την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη. Καθοδηγήθηκε (;;) ο Β. Μεϊμαράκης, να προβάλλει τις κομματικές του περγαμηνές και την κομματική του νομιμοφροσύνη. Εν ολίγοις, όσο πιο "Πούρος" αναλλοίωτος Νεοδημοκράτης είσαι τόσο καλύτερος υποψήφιος η έγκυρος υποστηρικτής θεωρείσαι σε μια χώρα όπου ΟΛΑ έχουν αλλάξει, όπου έχει επέλθει βίαια αναδιάταξη, μείωση, εξαφάνιση των οικονομικών δεδομένων των νοικοκυριών, ποιος νοιάζεται για τα εσώψυχα των κομμάτων;; Νόμιζα μέχρι τώρα, ότι αυτό ήταν σύμπτωμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος να ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ και αυτοί να ενδοσκοπούν στα άδυτα της Αριστεροφροσύνης εμποδίζοντας τον Πρωθυπουργό (αν πράγματι το θέλει) να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. 

Με βίαιο τρόπο κ ανύπαρκτα χρονικά περιθώρια οδηγηθήκαμε σε αδιανόητα δύσκολη καθημερινότητα. Περάσαμε δραματικές ώρες με διλήμματα που αφορούσαν την ελληνική ευρωπαϊκή μας ταυτότητα και πορεία. Ζήσαμε και ζούμε μέσα σε αβεβαιότητα, ανασφάλεια και μια ιδιότυπη ακυβερνησία. Αλλάξαμε βαθιά ΟΛΟΙ μας. 

Λίγο πολύ, αναθεωρήσαμε απόψεις και στάσεις ζωής. Συσπειρωθήκαμε και ενωθήκαμε, πολίτες διαφορετικών πολιτικών χώρων, εναντίον του λαϊκισμού και για την διασφάλιση της ευρωπαϊκής μας πορείας. Δημιουργήσαμε την πολιτική πλατφόρμα των πολιτών που είπανε ΝΑΙ στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. 

Νεοφιλελεύθεροι αποδέχτηκαν ότι η αυθαιρεσία της αγοράς έχει τα όρια της, Σοσιαλιστές αποδέχτηκαν ότι εξέθρεψαν τα θηρία του λαϊκισμού και της άκρατης και άκριτης διεκδίκησης, Αριστεροί έγιναν μπροστάρηδες στην στήριξη των μεταρρυθμίσεων. Οι πούροι Συριζαίοι, βρίσκονται ακόμη μέσα στη δίνη του δικού τους ΣΟΚ, ανακαλύπτοντας, για πρώτη φορά την ζωντανή πραγματικότητα. 

Και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένας ικανός αριθμός πολιτών, υπερψήφισε για Πρόεδρο Ελληνικού πολιτικού κόμματος, κάποιον που τους είπε και πράγματα δυσάρεστα: Τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

 Κόμματα και πολιτικοί ηγέτες απομυθοποιήθηκαν - και θα συνεχίσουν να απομυθοποιούνται. 

Μέσα σε αυτή την σαρωτική αλλαγή, ποιος νουνεχής πολίτης και πολιτικός ζητάει από τη Νέα Δημοκρατία να μείνει αναλλοίωτη και ανέγγιχτη από προσχωρήσαντες και προσχωρούντες; Όλοι αυτοί, βρίσκονται ήδη μέσα στα πλαίσια των αρχών του Ευρωπαϊκού Καραμανλισμού, έχουν αποδεχτεί και έχουν καταλάβει ότι αυτό το πλαίσιο εκπροσωπεί τις αρχές τους. Αυτό είναι και η μεγαλύτερη δικαίωση των βασικών αρχών της Νέας Δημοκρατίας . 

Τουλάχιστον, όλη αυτή η τραγική δοκιμασία που περνάει η Ελλάδα, ας μας οδηγήσει σε μια πολιτική κάθαρση με την δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς και αριστεροδεξιάς (υπάρχει και αριστεροδεξιά με ισχυρές Ευρωπαϊκές αρχές). Το ιδανικό για την χώρα, θα ήταν, ο Αλέξης Τσίπρας, να προχωρήσει στην δημιουργία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Κρίνοντας όμως από τον τρόπο διακυβέρνησης του, αντιλαμβάνομαι ότι έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ το σύνδρομο της αυθεντικότητας, της διαχρονικότητας, του Κόμματος. Μάλλον και ο ίδιος ο Α. Τσίπρας, δεν έχει την πολιτική βούληση δημιουργίας παράταξης. Του αρκεί το Κόμμα. Αυτή η υπάρχουσα Ευρωπαϊκή Αριστερά, θα είναι μέρος της παράταξης που θα δημιουργήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Η ιστορική συγκυρία, θα καταργήσει το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και θα δημιουργήσει την Ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Όσοι από εμάς το πολεμήσουμε, θα διαπράξουμε ένα είδος ύβρεως απέναντι στις αιτίες της ανατροπής που επήλθαν στον πολιτικό προσανατολισμό μεγάλου μέρους των Ελλήνων πολιτών. 

Πηγή: thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια on " Νίκη Τζαβέλλα: Η ΝΔ πρέπει να δώσει τη θέση της στην Ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. "

Leave a Reply